De voedingsindustrie groeit onmiskenbaar en aanzienlijk elke dag. Naarmate de culinaire wereld zich uitbreidt en er meer concurrentie is, wagen chefs zich aan nieuwe tips en trucs. Daarom leert deze blog je Hoe je koude schuim maakt met een heel eenvoudig recept.
Koude schuim is de meest gebruikte. Het is perfect om een extra touch aan je dessert te geven. Dit recept voor mangoschuim wordt beschouwd als een basis schuim.
Wat heb je nodig
– Blender
– Mixer
– Spuitzak voor slagroom
– Zeef
Ingrediënten
– 200 g mango pulp
– 100 ml lauw water
2 blaadjes gelatine
Hoe maak je het
Los de blaadjes gelatine op in lauw water. 100 ml zou goed moeten zijn.
Doe de mango pulp in de blender en zorg ervoor dat het een fijne puree wordt. Voeg de opgeloste gelatineblaadjes toe en klop de ingrediënten goed door elkaar in een kom met een garde. Het mengsel kan door een filter worden gezeefd en in de slagroom sifon worden gegoten.
De voedingsindustrie groeit ongetwijfeld en aanzienlijk elke dag. Terwijl de culinaire wereld zich uitbreidt en er meer concurrentie is, worden chefs gedurfder met nieuwe tips en trucs. Daarom leert deze blog je hoe je koude schuim maakt met een mooi eenvoudig recept.
Hoe koude schuim te maken
De voedingsindustrie groeit ongetwijfeld en aanzienlijk elke dag. Terwijl de culinaire wereld zich uitbreidt en er meer concurrentie is, worden chefs gedurfder met nieuwe tips en trucs. Daarom leert deze blog je hoe je koude schuim maakt met een mooi eenvoudig recept.
Koude schuim – Mango schuim recept
Koude schuim is de meest gebruikte schuimsoort. Perfect om een extraatje aan je dessert te geven. Dit mango schuim recept wordt beschouwd als basis schuim.
Blender
– Klopper
– Spuitzak voor slagroom
– Zeef
Het recept voor deze cake vervangt de basis ingrediënten van traditionele cakes – boter en olie – door het vet dat in slagroom zit. Met zijn luchtige kruim en smeltende textuur zal hij je zeker niet teleurstellen. Je kunt gemengde bessen naar keuze gebruiken om je slagroom op smaak te brengen.
Lijst van ingrediënten
1 kop ongezouten boter op kamertemperatuur
2 1/2 koppen kristalsuiker
6 eieren op kamertemperatuur
3 koppen all-purpose bloem
½ theelepel koosjer zout
1 kop dikke slagroom
2 theelepels vanille-extract
De voedingsindustrie kent elke dag een onmiskenbare en significante groei. Naarmate de culinaire wereld zich ontwikkelt en de concurrentie toeneemt, worden chefs gedurfder met nieuwe trucs en tips. Daarom leert deze blog je hoe je koude mousse maakt met een mooie, eenvoudige recept.
De voedingsindustrie kent elke dag een onmiskenbare en significante groei. Naarmate de culinaire wereld zich ontwikkelt en de concurrentie toeneemt, worden chefs gedurfder met nieuwe trucs en tips.
Daarom leert deze blog je hoe je koude mousse maakt met een zeer eenvoudig recept.
Koude mousse – Recept voor mangomousse
Koude mousse is de meest gebruikte mousse. Het is perfect om een extra touch aan je dessert te geven. Dit recept voor mangomousse wordt beschouwd als een basis mousse.